Українцям пояснили, яким буде розмір пенсії при мінімальній зарплаті

Пошук
UA EN

Українцям пояснили, яким буде розмір пенсії при мінімальній зарплаті

Поділись новиною:

Попри війну, українці продовжують одержувати пенсії та інші соціальні виплати. Деякі громадяни працюють і отримують мінімальну зарплату. Проте, не усі знають, яким буде розмір пенсійної виплати, якщо людина працювала за мінімалку.

Так, в Україні розмір пенсії для громадян з мінімальною заробітною платою і повним страховим стажем визначається як не менше 40% від мінімальної заробітної плати, пише С4 із посиланням на «24 канал».

З урахуванням того, що зараз мінімальна зарплата в нашій країні становить 8 000 гривень, мінімальна пенсія мала б бути 3 200 гривень. Але уряд встановив мінімальний розмір пенсії на рівні 3 370 гривень.

Українці, які досягли віку 65 років і не мають необхідного страхового стажу, можуть розраховувати на мінімальні пенсійні виплати в розмірі 2 725 гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали, у яких випадках пенсіонери можуть втратити виплати.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано