Україна під обстрілами: що відомо про чергову нічну атаку ворога

Пошук
UA EN

Україна під обстрілами: що відомо про чергову нічну атаку ворога

Війна
29.05
09:30

Поділись новиною:

Уночі 29 травня російські загарбники вкотре атакували Україну з повітря. Зокрема, ворог застосував одночасно і крилаті ракети, і іранські «шахеди».

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Фото: Андрій Нєбитов

Цілились росіяни у військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України. Загалом ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Каспійського моря.

Фото: Андрій Нєбитов

Водночас з північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього застосував 35 ударних дронів.

У Генштабі зазначили, що Сили та засоби повітряних командувань у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України загалом знищили 67 повітряних цілей:

  • 37 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 29 ударних БпЛА Shahed-136/131;
  • один розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: «Центр», «Схід», «Південь» та «Захід».

Наслідки атаки

На Київщині було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей на Київщині. У результаті падіння уламків в Подільському райноні Києва пробило дах житлового будинку, без жертв.

Під удар потрапила і Одеса. Місто та район атакували «шахедами». ППО знищила один дрон, однак було влучання по обʼєкту портової інфраструктури в обласному центрі.

Одна з ракет долетіла до Львівщини. Сили ППО збили її над Золочівським районом. Уламки впали на дерев’яну господарську будівлю. Постраждалих немає.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у ніч на 28 травня ворог випустив рекордну кількість дронів на Україну.

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано