Український борщ визнали об’єктом культурної спадщини ЮНЕСКО

Пошук
UA EN

Український борщ визнали об’єктом культурної спадщини ЮНЕСКО

Культура
01.07
16:40

Поділись новиною:

Сьогодні, 1 липня, на 5-му позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини, ухвалили рішення внести Український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони.

«Перемога у війні за борщ – наша!»повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Facebook.

«Культуру приготування українського борщу» до Списку ЮНЕСКО внесли за ініціативою Міністерства культури, експертки Марини Соботюк та зіркового кухаря Євгена Клопотенка.

У березні 2021 року Мінкульт вніс на розгляд ЮНЕСКО номінаційне досьє щодо українського елементу «Культура приготування українського Борщу».
Це питання мали розглянути у 2023 році, але через війну росії проти України, наша культурна спадщина була під загрозою з боку агресора.

Тому українську номінацію вирішили включити до іншого переліку: списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони.

«Ми із задоволенням будемо ділитися борщем і його рецептами з усіма цивілізованими країнами. Та й з нецивілізованими теж, щоб у них було хоч щось світле, смачне та українське.
Але пам’ятайте та будьте певні – як у війні за борщ, так і в цій війні ми переможемо»
, – каже Ткаченко.

Читайте також:

Графіки обмежень споживання електроенергії для підприємств Буковини скасували
У Чернівецькій області 18 квітня не застосовуватимуть графіків обмежень потужності для підприємств. Бізнес працюватиме у плановому режимі. Про це інформує С4 з посиланням на «Чернівціобленерго». ...
Війна
18.04
09:11
На Буковині вперше за 10 років зафіксували спалах кашлюку: де найбільше хворих
У Чернівецькій області зафіксували 100 випадків кашлюку. Цей показник є найвищим за останні 10 років. Зростання захворюваності спостерігається епідеміологами з листопада 2023 року. Найбільше недужих ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано