У Хотині розпочав роботу офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні»

Пошук
UA EN

У Хотині розпочав роботу офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні»

10.08
18:35

Поділись новиною:

Перший відвідувач офісу вже отримав консультації щодо масштабування бізнесу. Підприємець Віктор Гуцул має власне лавандове поле у с. Білівці й намір розширити виробництво ефірних олій, а також косметологічних та інших засобів. Фахівець пояснила умови отримання гранту та на які цілі його можна використати. Йому призначена наступна зустріч для опрацювання розрахункової частини бізнес-плану.

«Подали заявку, розповіли, як все правильно робиться, як створювати бізнес-план, подавати заяву. Ми отримали грант і дуже задоволені тому, що багато речей ми змогли собі придбати…» — зазначив Віктор Гуцул. 

В офісі Всеукраїнської платформи «Зроблено в Україні» як чинні, так і майбутні підприємці зможуть отримати інформацію про урядові програми та ініціативи з підтримки бізнесу, міжнародні та регіональні програми, якими можна скористатися одночасно. Фахівці офісу консультують, надають допомогу під час складання бізнес-планів на отримання гранту. 

«У Чернівецькій області це вже другий офіс, перший офіс з квітня працює у Чернівцях, наступного тижня відкриємо такий самий офіс і у Вижниці. Цим самим охопимо територіально всю область. Ми вже побачили ефективність роботи офісу. На сьогодні за консультацією звернулися понад 300 осіб, з них 28 людей подали заявки на отримання грантів, і 8 вже мають позитивні рішення та розпочали реалізацію власних бізнес-ідей», — зазначала під час відкриття директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. 

За її словами, з початку дії програми «Власна справа» у Чернівецькій області мікрогранти отримали майже 700 осіб. Більшість з них це чинні підприємці, які розширюють бізнес, проте є чимало тих хто відкриває новий бізнес. Це дало змогу створити майже півтори тисячі нових робочих місць, а в бізнес області інвестовано майже 160 млн грн. 

«Загальнонаціональна платформа «Зроблено в Україні» — це можливість підтримати вітчизняний бізнес… Тому працюємо над тим, щоб ці підприємства мали можливість для розширення діяльності, а новостворений бізнес — мав впевнений старт… Для цього держава створює всі необхідні умови», — зазначив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

В офісах «Зроблено в Україні» консультують із наступних урядових програм: 

  • мікрогрант «Власна справа»;
  • грант для ветеранів та другого з подружжя;
  • грант на переробку/дрони;
  • грант на сад; 
  • грант на теплицю;
  • єОселя: програма доступного кредитування житла
  • доступні кредити «5-7-9»: інвестиційні кредити для переробної промисловості; 
  • закупівля української с/г техніки та обладнання: компенсація 25% витрат закупівлі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано