У Верховній Раді пояснили, чому не буде демобілізації під час війни

Пошук
UA EN

У Верховній Раді пояснили, чому не буде демобілізації під час війни

Політика
26.07
15:49

Поділись новиною:

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що під час війни демобілізація не проводиться і сказав, що не хоче повтору помилок Центральної Ради у 1919 році.

Про це Руслан Стефанчук сказав в інтерв’ю телеканалу «Рада» під час загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає С4.

Так, відповідаючи на питання журналістки, чи розглядають депутати демобілізацію військових, Стефанчук згадав про подібний приклад в історії України понад століття тому.

«Може, у мене погані знання, але я не знаю країни, яка під час війни проводила демобілізацію. Вірніше, перепрошую, я знаю таку країну – це Українська народна республіка 1919 року», – зазначив голова ВРУ.

За його словами, саме тоді Міністр оборони Микол Порш вніс до Центральної Ради законопроєкт про демобілізацію.

«Цей законопроєкт тоді був проголосований. Будь ласка, у мене є потреба розповідати, що відбулося далі, у 1919 році?» – сказав Стефанчук і додав, що для нього зараз дуже важливо, щоб теперішня Верховна Рада не повторила помилок Центральної Ради.

Водночас посадовець зауважив, що для військових натомість мають вирішити проблему надання відпусток і ротацій.

«З іншого боку, ті, хто на “передку”, вони заслуговують на своє виключне право на справедливість. Тому питання відпусток, ротацій, привілеїв і підтримки військових – це все те, що повинно бути реалізовано. Частково ми це питання вирішили у законі “Про мобілізацію”. Тому давайте поживемо і побачимо. Але я, знаючи історію, не знаю правильну відповідь», – підсумував голова Верховної Ради.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, демобілізація під час воєнного стану не приводиться, окрім випадків, передбачених статтею 26 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано