У сусідній з Буковиною області зафіксували новий субваріант коронавірусу «FLiRT»: наскільки він небезпечний

Пошук
UA EN

У сусідній з Буковиною області зафіксували новий субваріант коронавірусу «FLiRT»: наскільки він небезпечний

Здоров'я
05.08
14:17

Поділись новиною:

У липні в Україні зареєстрували три випадки «FLiRT» — нового субваріанту коронавірусу «Omicron». Він вражає ослаблений імунітет та може становити загрозу для вакцинованих.

Про це пише С4 з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

Так, два випадки «FLiRT» виявили у Києві, ще один — в Івано-Франківській області. За інформацією МОЗ, захворіли дві жінки та чоловік старше 60 років.

У відомості зазначають, що штам «FLiRT» походить від варіанту Omicron. Через специфічні мутації в білку-шипі вірус краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто «FLiRT» швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

«ВООЗ поки що не надає специфічної оцінки щодо небезпеки «FLiRT», однак зазначає, що він потребує моніторингу на рівні кожної країни. Наявні дослідження показують, що поточні вакцини, зокрема бустери, залишаються ефективними для захисту від важких форм COVID-19, хоча й не можуть повністю запобігти зараженню новим штамом», — зауважили в Міністерстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Чернівецька область отримає вакцини від вітрянки для дітей та дорослих із груп ризику.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано