У Сокирянах створять музей пам’яті російсько-української війни

Пошук
UA EN

У Сокирянах створять музей пам’яті російсько-української війни

Культура
15.01
16:40

Поділись новиною:

На базі Сокирянського історичного музею створять музей пам’яті російсько-української війни. У ньому розмістять експонати, присвячені жителям Сокирянщини, які загинули у боротьбі за рідну державу.

Про це пише С4 з посиланням на Сокирянську міську раду.

Ініціатива щодо створення музею пам’яті подій російсько-української війни належить відділу культури і спорту Сокирянської міської ради, її підтримав міський голова Василь Козак.

За задумом, на базі музею розмістять експонати, присвячені жителям Сокирянської громади, які загинули боронячи рідну землю від ворога, їх фото та життєві історії. Також в залах музею планується розмістити елементи військової атрибутики, галерею міст-героїв та їх незламну історію.

Музею планують влаштувати на базі Сокирянського історичного музею. Наразі власними силами працівників відділу культури та спорту, Сокирянського історичного музею та будинку народної творчості та дозвілля Сокирянської міської ради проведено ремонт внутрішніх зал музею. Будівельні та оздоблювальні матеріали придбано за кошти місцевого бюджету.

Основною метою проекту є показати і навіки запам’ятати наслідки вторгнення росії на територію незалежної України у XXI столітті.

«Наразі, ми працюємо над наповненням музею експонатами. Оскільки це досить таки тривалий та відповідальний процес, відкриття музею відбудеться дещо пізніше», – зазначив начальник відділу культури та спорту Євген Пленгей.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівцях знесли найбільше пам’ятників комуністичним діячам.

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано