У школах можуть започаткувати обов’язкове вивчення правил дорожнього руху

Пошук
UA EN

У школах можуть започаткувати обов’язкове вивчення правил дорожнього руху

Поділись новиною:

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт 8356, який передбачає обов’язкове набуття школярами знань безпечного дорожнього руху. У разі ухвалення проєкту Закону, діти вивчатимуть правила дорожнього руху для пішоходів, велосипедистів та пасажирів.

Про це повідомляє С4.

У пояснювальній записці до законопроєкту стверджують, що за даними ВООЗ щорічно відбувається 1,35 млн. смертей в результаті дорожньо-транспортних пригод. Смерть в результаті ДТП є першою причиною смерті серед дітей у віці 5-14 років, та молоді у віці 15-29 років.

Україна є одним з лідерів серед європейських держав за питомими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод. Показник загиблих у аваріях становить 8,22% осіб станом на 2019 рік.

Як пояснюють нардепи, однією із причин такого показника в Україні є низький рівень знань учасників дорожнього руху про вимоги безпечної поведінки на дорозі. А одним із напрямів впровадження культури безпечної поведінки на дорозі є забезпечення вивчення Правил дорожнього руху, починаючи з дошкільного віку.

«Вивчення правил безпечної поведінки має базуватися на тій ролі, яку діти виконують у дорожньому русі: пішоходи, велосипедисти, пасажири. У навчанні мають бути враховані вікові особливості дітей дошкільного віку, дітей молодшої та старшої школи», – йдеться у пояснювальній записці.

Проєкт передбачає внесення змін до законів України «Про освіту» «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», до яких пропонується внести норми щодо відображання у стандартах освіти обов’язковості набуття дітьми знань безпечного дорожнього руху.

Посадовці наголосили, що прийняття проєкту Закону та його реалізація забезпечить підвищення рівня знань Правил дорожнього руху, підвищення культури безпеки руху, виховання свідомих учасників дорожнього руху.

Раніше ми писали про те, що українських ветеранів та ветеранок залучатимуть до викладання у школах початкової загальновійськової підготовки.

Читайте також:

Як у Чернівцях завершувалися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фото)
У Чернівцях завершилися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz. Зокрема, в останній день читань можна було почути публічне інтервʼю Романа Кравця із Юрієм Андруховичем, побувати на презен...
На Буковині правоохоронці розслідують ймовірне самогубство 16-річної школярки
Поліція у Чернівецькій області розслідують ймовірне самогубство 16-річної дівчини із села Клішківці. Її тіло знайшли на території домогосподарства 6 вересня. Про це журналістам С4 повідомили у від...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано