У річки Прут і Черемош на Буковині випустять мальків струмкової форелі

Пошук
UA EN

У річки Прут і Черемош на Буковині випустять мальків струмкової форелі

Поділись новиною:

У Чернівецькій області відбудеться зариблення річок Прут та Черемош.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патруль.

Зазначається, що процес зариблення здійснять 19 серпня. У річки планують випустити 50 тисяч мальків струмкової форелі – це буде відбуватися під контролем спеціальної комісії.

Довідка: Форель струмкова (пструг, струг) — вид надзвичайно цінної риби з родини лососевих. Поширена у прохолодних, чистих і прозорих водоймах зі швидкою течією й кам’янистим дном. У Чернівецькій області водиться у річках Прут, Сірет, Черемош, Сучава, Путила та їх притоках, Дністер.

Струмкова форель не переносить забруднення води речовинами, які поглинають кисень (нафта, нафтопродукти, смоли, барвники, комунальні стоки, мінеральні добрива, отрутохімікати, хлорне вапно). Досить цим речовинам потрапити у водойму навіть у незначній кількості, як форель з неї швидко зникає. Особливо чутлива до забруднення води ікра, що розвивається, а також личинки і мальки, які швидко гинуть.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівецькій області з 5 серпня до 20 вересня заборонено ловити раків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано