Під час чергового обміну в Україну повернули 95 захисників

Пошук
UA EN

Під час чергового обміну в Україну повернули 95 захисників

Війна
19.10
07:46

Поділись новиною:

Уночі 19 жовтня відбувся черговий обмін військовополоненими. Додому повернулися ще 95 захисників України.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, пише С4.

Фото: Володимир Зеленський/Telegram

У відомстві зазначають, що цей обмін став особливим, оскільки в Україну повернулися чимало українців, які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені». Серед низ 28 – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.

Звільнені з російської неволі також нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

Фото: Володимир Зеленський/Telegram

«Наші хлопці захищали Маріуполь, Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину, Херсонщину. Серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів», – йдеться у повідомленні.

За даними Координаційного штабу, чимало звільнених чоловіків мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування. 

Нагадаємо, останній обмін військовополоненими відбувся 14 вересня. Тоді додому вдалося повернути ще 103 українських воїнів, серед яких і буковинець Олександр Степанов. Загалом від початку повномасштабного російського вторгнення звільнили вже 3767 людей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано