У пологовому будинку на Рівненській з’явився УЗД-апарат експертного класу для новонароджених з невідкладними станами

Пошук
UA EN

У пологовому будинку на Рівненській з’явився УЗД-апарат експертного класу для новонароджених з невідкладними станами

Здоров'я
15.09
18:59

Поділись новиною:

УЗД-апарат експертного класу для новонароджених з невідкладними станами відтепер має пологовий будинок Чернівецької центральної міської клінічної лікарні на Рівненській. Обладнання подарував благодійник з Австрії. Воно виявляє захворювання та патології, які складно діагностувати.

Про це інформує С4.

Щороку в пологовому будинку Центральної міської клінічної лікарні народжуються 200-300 дітей з невідкладними станами. Усі вони потребують обстеження. Раніше тут був один УЗД-апарат, який постійно ремонтували. Сучасний УЗД-апарат, який дозволяє своєчасно та краще виявити патології у немовлят, тепер є у лікарні.

«Він містить лінійний датчик неонатальний, який дозволяє діагностувати невідкладні стани, до прикладу, проводити УЗД-обстеження легень, серця і на місці біля ліжка хворого змінити тактику ведення пацієнта, врятувати таким чином життя», – говорить завідувач відділення реанімації новонароджених Павло Марандюк.

Внутрішньочерепні крововиливи, вроджені вади серця та легень – такі патології найчастіше виявляють у новонароджених в пологовому будинку. Їх можна своєчасно побачити під час ультразвукової діагностики.

Сучасний УЗД-апарат для пологового будинку закупив лікар та волонтер з австрійського міста Айзенштайн.

«Моя ідея, а також ідея моїх колег-лікарів, – поїхати в Україну, познайомитися з регіонами, особливо з тими, які мають історичну прив’язаність до Австрії і подивитися в чому є проблеми і яким чином можна було б допомогти», – зазначив дитячий лікар-неонатолог з австрійського Айзенштайна Ганс Петер Вагентрістел.

Новий УЗД-апарат встановлять у реанімаційному відділені. Для лікарів, які працюватимуть на сучасному обладнанні, організували навчання.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у пологовому будинку на Рівненській з’явився сучасний інкубатор-трансформер для недоношених дітей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано