У поліції розповіли, чи можуть правоохоронці вручати повістки військовозобов’язаним

Пошук
UA EN

У поліції розповіли, чи можуть правоохоронці вручати повістки військовозобов’язаним

Війна
23.05
17:54

Поділись новиною:

Працівники поліції разом із представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки беруть участь в оповіщенні військовозобов’язаних, перевіряють документи, але не вручають повістки.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» сказав голова Національної поліції України Іван Вигівський, пише С4 з посиланням на портал Нацполіції.

За його словами, після набрання чинності закону про мобілізацію поліція як виконувала свої обов’язки, закріплені за нею в частині доставлення до ТЦК та СП військовозобов’язаних за зверненням самого ТЦК, так надалі і виконує.

Водночас у поліцейських додались повноваження, яких раніше в них не було. Зокрема участь у здійсненні заходів щодо оповіщення військовозобов’язаних та резервістів спільно з представниками ТЦК та СП. Утім, запевняє Вигівський повісток поліцейські не вручають, адже це не передбачено законом.

Водночас правоохоронці мають право перевіряти військово-облікові документи чоловіків віком від 18 до 60 років, незалежно від підстав, визначених законодавством.

«Поліція в цьому випадку працює за зверненнями ТЦК та СП (частина третя статті 38 закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”). У цих зверненнях міститься інформація про особу, зокрема це П.І.Б., дата народження, адреса задекларованого (зареєстрованого) місця проживання, а у разі наявності зазначається також інформація про місце роботи, номери мобільних телефонів тощо», – додав голова Нацполіції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у 14 ТЦК та СП на Буковині можна записатися в електронну чергу для оновлення свої військово-облікових даних.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини
Причин виходу дітей на навчання 19 серпня наразі у Чернівецькій області немає. Дату початку навчального року може визначити лише Кабінет Міністрів України. Про це повідомила директорка департамент...
У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано