У МОЗ розповіли, хто відтепер виконуватиме функції центральної МСЕК і що зміниться

Пошук
UA EN

У МОЗ розповіли, хто відтепер виконуватиме функції центральної МСЕК і що зміниться

Здоров'я
28.10
12:54

Поділись новиною:

Відтепер функції центральної МСЕК виконуватиме Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України в місті Дніпро.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я України.

Вказується, що тепер якщо громадянин вважає, що рішення МСЕК є необґрунтованими, він може його оскаржити спочатку в досудовому порядку в комісії вищого рівня. У разі незгоди з результатом — у суді.

Водночас алгоритм оскарження рішень МСЕК наразі не змінився. Якщо справа була направлена на оскарження до Центральної МСЕК, то її буде перенаправлено до українського державного НДІ медико-соціальних проблем інвалідності, а черговість розгляду буде збережена.

Як оскаржити рішення

  • Написати заяву до тієї ж комісії, де проходили експертизу, або обласної комісії. Після цього буде проведена експертиза і внесене нове рішення;
  • У разі непогодження з новим рішенням, можна подати до центральної медико-соціальної експертної комісії, функції якої виконує Український державний НДІ медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України (м. Дніпро, провулок Феодосія Макаревського,1-А; телефон: +380987022490, e-mail [email protected], [email protected]).

«У разі виникнення питань, пов’язаних із проходженням МСЕК чи оскарженням прийнятих рішень, можна звернутися до контакт-центру МОЗ за номером: 0 800 60 20 19. У випадку вимагання хабаря — повідомте Національну поліцію», — додають у міністерстві.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні із січня припинять свою діяльність медико-соціальні експертні комісії. Їх замінять кластерними й надкластерними лікарнями.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Кількість випадків зростає: на Буковині за тиждень виявили понад 4,5 тисячі хворих на ГРВІ
З 21 по 27 жовтня у Чернівецькій області зафіксували 4569 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій, з яких 2932 хворих – діти. Захворюваність, як порівняти з попереднім тиждень, збільшилася н...
«Не мовчи, полон вбиває»: у Чернівцях провели чергову акцію на підтримку військовополонених (фото)
У Чернівцях на Центральній площі біля пам’ятника Т. Шевченку відбулася щотижнева акція «Не мовчи, полон вбиває» на підтримку військовополонених та зниклих безвісти. Люди тримали в руках плакати та тр...
Війна
27.10
18:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано