У міській поліклініці №1 діти з Чернівецької громади можуть пройти фізичне та психологічне оздоровлення

Пошук
UA EN

У міській поліклініці №1 діти з Чернівецької громади можуть пройти фізичне та психологічне оздоровлення

Здоров'я
10.07
15:31

Поділись новиною:

Жителі Чернівецької громади можуть оздоровити своїх дітей, не виїжджаючи з міста. Комплекс послуг для малечі надають в міській поліклініці №1. У медзакладі лікарі складають план лікування дитини та розробляють тритижневий реабілітаційний маршрут на рівні санаторно-курортних закладів.

Хто може скористатися можливістю та що для цього потрібно – з’ясовували журналісти С4.

Програму оздоровлення дітей у міській поліклініці №1 запустили у лютому 2024 року. Вона розрахована на дітей віком від трьох до 18 років. Нині у закладі проходять оздоровлення 20 дітей.

Потрапити на реабілітацію до міської поліклініки №1 можна за електронним направленням з будь-якої лікарні міста. Виписати направлення на реабілітацію та оздоровлення може педіатр, сімейний лікар, травматолог, невролог чи ортопед. 

«Період канікул тривалий. Можливості вивезти дітей на оздоровлення, відвідати табори чи повезти дітей на оздоровлення до моря не у всіх є. А держава дає гарантовану можливість оздоровити дітей з проблемами статури, з хронічними захворюваннями, дітей після травм», – говорить директорка поліклініки Марія Мельничук.

Перед початком реабілітаційного курсу з дітьми працює психолог. 

«Пояснюємо, з чого складається кожна процедура, що саме буде проводитися. Якщо потрібна додаткова консультація, ми включаємо її в план реабілітації, і дитина отримує три основних консультації. Якщо дитина не потребує цього, ми можемо займатися з мамою, поки дитина проходить заняття: розповідати, що робити, щоб дитина краще адаптувалася у школі, як підготуватися до обстежень», – розповідає психологиня Центру психологічного здоров’я Тетяна Рощук

Реабілітаційне відділення розміщене в окремому корпусі від основної поліклініки, тож діти, які проходять оздоровлення, не контактують з хворими пацієнтами. Державна програма передбачає для однієї дитини чотири курси реабілітації на рік. Послуги – безкоштовні. З лютого програмою скористалось 60 дітей.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили онкогематологічне відділення.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано