У Герцаївській громаді відкрили меморіальну дошку полеглому захисникові Сергію Кочеджієву

Пошук
UA EN

У Герцаївській громаді відкрили меморіальну дошку полеглому захисникові Сергію Кочеджієву

Війна
18.06
12:48

Поділись новиною:

У місті Герца відкрили меморіальну дошку полеглому захисникові Сергію Кочеджієву. Пам’ятний знак встановили на фасаді Герцаївського ліцею №1, у якому навчався воїн.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку Герцаївської територіальної громади.

У громаді зазначають, що загиблий воїн народився 8 жовтня 1979 року у звичайній родині бухгалтера та будівельника. З 18 до 20 років проходив строкову військову службу в лавах Збройних сил України та отримав звання старшого солдата. У 2012 році у військового народилася донька Кіра.

З 2015 до 2016 року Сергій Кочеджієв проходив військову службу за призовом під час мобілізації. На початку повномасштабного вторгнення, 4 березня 2022 року, добровільно вступив до 5-го відділу Чернівецького РТЦК та СП. Із січня до лютого 2023 року пройшов спеціальну підготовку в Одеській військовій академії та отримав звання молодший лейтенант, а наприкінці лютого в складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» уже брав участь у бойових діях на Донеччині.

17 червня 2023 року внаслідок обстрілу зі ствольної артилерії та танку в районі населеного пункту Веселе Бахмутського району Сергій Кочеджієв загинув. Президент України посмертно нагородив воїна орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Володимир Зеленський посмертно відзначив захисника із Буковини Василя Глінського орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано