У «Дії» відтепер можна буде отримати військово-обліковий документ з QR-кодом: як це зробити

Пошук
UA EN

У «Дії» відтепер можна буде отримати військово-обліковий документ з QR-кодом: як це зробити

Поділись новиною:

Військово-обліковий документ з Реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів відтепер можна отримати на порталі «Дія». На ньому буде QR-код, за яким перевірятимуть дійсність документа та інформацію з реєстру «Оберіг».

Про це пише С4 з посиланням на Міністерство цифрової трансформації України.

У відомстві зауважили, що військово-обліковий документ з «Дії» має таку саму юридичну силу, як паперовий, тож його можна використовувати як при працевлаштуванні, так і під час проходження перевірки на блокпості.

Як зазначають у Мінцифри, документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про людину.

Як отримати військово-обліковий документ в «Дії»

Насамперед потрібно авторизуватися на порталі «Ді» за допомогою КЕП (кваліфікованого електронного підпису). Далі треба вибрати сервіс «Військово-обліковий документ», натиснути «Подати заяву» і, врешті, підписати заяву електронним підписом.

Опісля документ протягом 10 хвилин повинен з’явитися в кабінеті громадянина на порталі «Дія».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи можуть за вчасно неоновлені військово-облікові дані відмовити в перереєстрації авто.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано