У Чернівецькому університеті розглядають можливість розпочати навчальний рік у серпні: в чому причина

Пошук
UA EN

У Чернівецькому університеті розглядають можливість розпочати навчальний рік у серпні: в чому причина

Поділись новиною:

У Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича навчальний рік може розпочатися у серпні.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на каналі С4 сказав декан економічного факультету і переможець виборів ректора ЧНУ ім. Ю. Федьковича Руслан Білоскурський.

За словами Білоскурського, пов’язано це зі складною ситуацією в енергосистемі країни.

«Ми розуміємо, що зима може бути дуже складною, тому цілком можливо, що освітній процес потрібно буде починати раніше, аніж це традиційно було 1 вересня», – зазначив майбутній ректор університету.

Наразі питання початку навчального процесу перебуває на етапі обговорення й прорахування можливих варіантів.

«Є рекомендації Міністерства освіти і науки України, які кажуть розпочати навчання в першій половині серпня. Ми стараємося, з одного боку, зробити так, щоб і студенти мали канікули, і викладачі мали літню відпустку. З іншого боку, будемо зміщувати певним чином навчальний процес у серпень. Можливо, деякі речі будемо ущільнювати, адже зима може бути важкою, і ми повинні себе зараз підстрахувати», – додав Руслан Білоскурський.

Нагадаємо, 20 серпня МОН опублікувало рекомендації закладам освіти щодо підготовки до нового навчального року. Згідно з ними, у закладах вищої та фахової передвищої освіти рекомендують за можливості розпочати навчальний рік у першій половині серпня для всіх студентів, окрім перших курсів. Ущільнення радять здійснити за рахунок суботніх днів як робочих в теплі місяці року, а заліково-екзаменаційну сесію проводити з середини листопада 2024 року до середини березня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 4 липня, міський голова Чернівців провів щомісячну пресконференцію із журналістами, на якій підбив підсумки роботи міста за червень. Про що говорили — розповідає С4. Зокрема, мер заз...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано