У Чернівецькому національному університеті призначили двох проректорів: що про них відомо

Пошук
UA EN

У Чернівецькому національному університеті призначили двох проректорів: що про них відомо

Поділись новиною:

Ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Руслан Білоскурський призначив двох проректорів. Тетяна Федірчик відповідатиме за науково-педагогічну роботу та освітню діяльність. Контракт також продовжили з Дмитром Федорцовим, який відповідає за науково-педагогічну роботу та навчально-організаційну діяльність.

Чим будуть займатися нові проректори, які нововведення запровадять, кого ще планують призначити – з’ясовували журналісти С4.

Тетяна Федірчик працює в університеті 30 років. До призначення на посаду проректорки освітнього напрямку очолювала факультет педагогіки, психології та соціальної роботи. 

Фото з особистої сторінки Тетяни Федірчик у Facebook

«Ми хотіли б більше інформатизувати освітній процес, звернути увагу на впровадження інноваційних технологій. Десь хотілось би певним чином унормувати навчально-методичне забезпечення освітнього процесу, привести його до відповідних нормативів і, можливо, спростити певні елементи навчально-методичного забезпечення. А ще у планах переведення окремих процесів в електронний формат», – зазначила Федірчик. 

Дмитру Федорцову контракт на посаду проректора продовжили. Його зона відповідальності – господарська діяльність та стан навчальних корпусів, гуртожитків та укриттів.

«Першим викликом зараз є початок очного навчального процесу. Тому в нас має бути достатньо укриттів, і, відповідно, забезпечення енергоресурсами, зважаючи на тривалі відключення. Наступний виклик – це опалювальний сезон. Котельні – це критична інфраструктура, яка має працювати, і вона не може стояти в при від’ємних температурах. Тобто є певний план, як діяти», – сказав Федорцов.

12 серпня в університеті планують розпочати навчальний процес, а до жовтня ректор Руслан Білоскурський визначиться з наступними кадровими змінами.

«В університеті працює багато достойних людей, кожен з яких міг би зробити свій внесок у розвиток того чи іншого напрямку, але після консультацій вибір зупинився на певних претендентах. Я сподіваюся, що це вдалий вибір, і будуть добрі результати», – зауважив ректор ЧНУ ім. Юрія Федьковича.

Білоскурський додав, що після завершення терміну контрактів інших проректорів, буде ухвалюватися рішення, чи продовжувати їх.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що цьогоріч вступники вперше зможуть отримати грант на навчання від держави.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано