У Чернівецькій області засадили деревами територію, яка потерпає від зсувів

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області засадили деревами територію, яка потерпає від зсувів

28.04
13:30

Поділись новиною:

Учні та вчителі Кам’янської громади висадили сіянці дерев в урвищі «Винне». Ця територія неодноразово потерпала від зсувів ґрунту.

Про це інформує С4 з посиланням на Подільський лісовий офіс.

Сіянці висадили в рамках програми «Зелена країна». Нові молоді дерева ростимуть на 10 гектарах землі Кам’янської громади. Лісівники зазначили, що ця територія потерпає від постійних зсувів, тому лише заліснення дозволить зберегти ґрунт та стабілізувати схили.

Відтак, для цього висадили саджанці дуба. Вони мають досить щільну і розвинену кореневу систему, яка в майбутньому створить живу «арматуру» і закріпить землю. Крім того, дуб запобігає кліматичним змінам, завдяки здатності поглинати вуглець, попереджує ерозії ґрунтів, покращує якість повітря та води.

Раніше ми писали про те, що буковинські лісівники показали, як хижаки добувають їжу.

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано