У Чернівецькій області планують засіяти понад 50 тис. га озимих сільгоспкультур

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області планують засіяти понад 50 тис. га озимих сільгоспкультур

Поділись новиною:

З кінця липня у Чернівецькій області триває посівна кампанія озимих сільгоспкультур під урожай 2025 року. У вересні буковинські аграрії розпочали й посів озимих зернових культур.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну військову адміністрацію.

Вказується, що посівна озимих зернових культур розпочалася на тиждень раніше, ніж це було минулого року. Зокрема, озиму пшеницю та ячмінь сіють в Дністровському та Чернівецькому районі.

Станом на 5 вересня, за даними ОВА, в області посіяли 10,9 тис. га озимих сільгоспкультур, що становить  20,6% до прогнозу. З них, 9,8 тис. га – ріпаку озимого (76% до прогнозу) та 1,1 тис. га (2,8%) – озимих зернових культур.

Попередньо, загалом озимі сільгоспкультури під урожай наступного року очікується посіяти на площі 52,9 тис. га (101,7% до 2024 року). З них, 40 тис. га – озимих зернових культур, що майже на рівні 2024 року, та 12,9 тис. га (108,4% до 2024 р.) ріпаку озимого.

В ОВА додають, що липень-серпень цього року були досить посушливими. Відтак, зважаючи на погодні умови, структура посівних площ озимих культур може бути змінена.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій області цієї осені висадять понад 800 тисяч нових дерев.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано