У Чернівецькій області планують створити інноваційний реабілітаційний центр для військових: що відомо

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області планують створити інноваційний реабілітаційний центр для військових: що відомо

Війна
14.01
16:16

Поділись новиною:

На Буковині планують створити інноваційний реабілітаційний центр для поранених захисників і захисниць України. Його облаштують на базі обласного госпіталю ветеранів війни.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка.

Як зазначив Запаранюк, задля створення на Буковині якісних умови для комплексної реабілітації українських військових, цьогоріч в області запланували ремонт приміщення госпіталю ветеранів війни. До цього процесу залучили й партнерські організації.

Зокрема, нещодавно Чернівецька обласна військова адміністрація, Чернівецька обласна рада та проєкт RECOVERY Віктора й Олени Пінчуків підписали спільний меморандум, яким передбачено створення інноваційного реабілітаційного центру на 60 ліжок для поранених захисників і захисниць України.

У межах цієї співпраці у 2024 році запланували капітальний ремонт внутрішніх приміщень літери «Б» лікувальної установи.

Відтак, благодійний фонд забезпечить внутрішній ремонт триповерхової будівлі та надасть високоякісне медичне обладнання.

Водночас зобов’язання Чернівецької ОВА та Чернівецької обласної ради полягає у фінансуванні з обласного бюджету утеплення приміщення та облаштувати вхідну групу відповідно до норм безбар’єрності. На це з обласного бюджету цьогоріч виділили близько 30 мільйонів гривень.

«На повне завершення реконструкції об’єкту необхідні 283,4 мільйона гривень. У розпорядженні цих коштів Чернівецька ОВА наразі не має, тож ми активно продовжуємо пошук додаткових джерел фінансування на реалізацію цього важливого соціального проєкту, задіюючи й міжнародних партнерів. Втім, обсяги закупівлі робіт можуть бути зменшені залежно від реального фінансування видатків та фактичного обсягу виконаних робіт», — йдеться в дописі очільника ОВА.

Отже, проєктом передбачено:

  • зведення добудови та виконання будівельно-монтажних робіт в існуючих корпусах, заміна конструкції даху та проведення заходів із термомодернізації лікувального корпусу літ. «А».
  • в приміщеннях споруди подвійного призначення — створення протирадіаційного сховища та влаштування операційної з функціональними приміщеннями.
  • будівництво багаторівневого паркінгу, що дозволить забезпечити зручний доступ та збереження автотранспорту для відвідувачів госпіталю. Паркінг також може використовуватися як додаткове сховище.

У реабілітаційному центрі надаватимуть повний спектр медичних послуг для поранених воїнів, психологічну підтримку, будуть створені комфортні умови для пацієнтів, лікарів та відвідувачів із дотриманням принципів безбар’єрності для потреб маломобільних груп населення. Приміщення буде оснащене новітнім медичним обладнанням, тренажерами, пристроями та інвентарем для проведення різних видів терапії та відновлення.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Хотинській лікарні відкрили інсультне та паліативне відділення.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано