У Чернівецькій області минулого тижня виявили 160 випадків Covid-19: одна людина померла

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області минулого тижня виявили 160 випадків Covid-19: одна людина померла

Здоров'я
26.09
11:46

Поділись новиною:

З 16 по 22 вересня у Чернівецькій області зафіксували майже 4 тисячі випадків ГРВІ. Понад 60% – діти до 17 років. З діагнозом «ковід» – 160 хворих буковинців.

Про це журналістам С4 розповіла генеральна директорка Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Гопко.

За її словами, на коронавірус нині найбільше хворіє молодь. Дехто вперше на нього занедужав, для деяких це вже другий чи третій раз. Більшість хворих нещеплені від хвороби, або вакцинувалися на початку пандемії.

«За крайній тиждень також зареєстровано випадок смерті людини, яка була у групі ризику. Усі, хто помер від “ковіду”, щеплень не мали», – зазначила Гопко.

Гендиректорка центру контролю та профілактики хвороб каже, що найвищою захворюваність майже кожного тижня є у Чернівецькому районі, зокрема в Чернівецькій громаді.

Лікарі прогнозують подальше зростання захворюваності з огляду на сезонність та початок навчального року. На Буковині нині циркулює один штам коронавірусу – омікрон. Аби вберегтися від «ковіду», лікарі рекомендують вакцинуватися.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в урологічному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні побільшало пацієнтів з сечокам’яною хворобою.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано