У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили онкогематологічне відділення

Пошук
UA EN

У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили онкогематологічне відділення

Здоров'я
28.06
10:17

Поділись новиною:

У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили онкогематологічне відділення з блоком хірургії. У ньому проводитимуть обстеження та надаватимуть хіміотерапевтичне та підтримуюче лікування дітям із захворюваннями крові та онкологією.

Про це повідомляє С4.

Щороку понад 800 дітей лікуються в онкогематологічному відділенні Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Раніше відділення функціонувало на третьому поверсі. Щоб покращити умови перебування дітей та надавати комплексну медичну допомогу, його перенесли на поверх вище, де раніше було педіатричне відділення.

Облаштували онкогематологічне відділення за сприяння Чернівецької обласної ради. Ремонтні роботи профінансували спільно з міжнародною гуманітарною організацією, яка надала понад 7 млн грн, та обласною дитячою клінічною лікарнею, яка вклала 3 млн грн, зароблених завдяки контрактуванню з НСЗУ.

Діти з онкогематологічною патологією у новому отримуватимуть комплексну меддопомогу без переведення в інші лікувальні заклади. Відділення розраховане на 32 ліжка: 15 гематологічних, 10 онкологічних, п’ять хірургічних і два паліативних.

«У нас є дуже багато побажань: ми хочем трошечки змінити лікувально-діагностичний процес, ми зараз закуповуємо апаратуру, прилади для аналізів і тому подібне. Ми можемо створити всі умови. Для цього є бажання, є голови, є медперсонал, який вболіває за кожен день і кожну дитину», – говорить завідувач онкогематологічного відділення Михайло Гнатюк.

У відділені створені умови для довготривалого перебування хворих дітей та їхніх батьків, обладнана ігрова та навчальні кімнати для школярів. Також приміщення доступні для пацієнтів з обмеженими можливостями пересування. 

Нагадаємо, раніше у Чернівецькому обласному медичному діагностично-реабілітаційному центрі відкрили реабілітаційно-бальнеологічне відділення, де пацієнтам надаватимуть понад десять видів послуг – від цілющих ванн до психологічної допомоги.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано