У міській раді розповіли, коли в Чернівцях планують встановити когенераційні установки

Пошук
UA EN

У міській раді розповіли, коли в Чернівцях планують встановити когенераційні установки

Поділись новиною:

У Чернівцях до жовтня планують встановити когенераційні установки, які забезпечать місто електрикою і теплом при тривалих вимкненнях світла. Одна така установка може виробляти півтора мегавата електрики та стільки ж тепла щогодини.

Про це розповів заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, пише С4.

Рішення про встановлення обладнання ухвалили депутати міської ради під час сесії 25 липня. Наразі місто має дві когенераційні установки, але для забезпечення енергією планують через інвесторів придбати ще дві. З їхньою допомогою під час блекаутів планують обігрівати будинки, школи та лікарні.

«У нас є когенераційні установки, які стали нашою власністю. Нам їх подарували донори. Наше завдання — виділити кошти і під’єднати їх, це буде наша перевага. Ми отримаємо 100 % нашої електроенергії, а також і теплову енергію, тому ми будемо її економити. І, в принципі, ми можемо також говорити про те, що навіть при ринковій ціні на газ ми будемо економити на ціні електроенергії», — каже Василь Зазуляк.

Загалом у Чернівцях є чотири великі котельні, тому когенераційних установок потрібно щонайменше дві. Нині міська влада веде переговори з інвесторами, які запропонували змонтувати ще дві когенераційні установки.

«Згідно з меморандумом, (інвестори — ред.) декларують про те, що будуть нам надавати цю теплоенергію з дисконтом, тобто, ми будемо її отримувати, але платити за неї буде менше, ніж собівартість. Плюс якщо буде блекаут, як мінімум критична інфраструктура буде забезпечена електроенергією», — додає заступник Чернівецького міського голови.

Нагадаємо, раніше міський голова Роман Клічук роз’яснив, як місто готується до зими.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано