У Чернівецькій громаді запустили пілотний проєкт із покращення медичних послуг: що він передбачає

Пошук
UA EN

У Чернівецькій громаді запустили пілотний проєкт із покращення медичних послуг: що він передбачає

Здоров'я
14.06
13:29

Поділись новиною:

Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради спільно з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні запустили пілотний проєкт для покращення медичних послуг у Чернівецькій громаді. Він спрямований на лікування і профілактику артеріальної гіпертензії та моніторинг якості надання первинної медичної допомоги.

Більше про те, що передбачає проєкт — дізнавалися журналісти С4.

80% інфарктів та інсультів можна запобігти, ведучи здоровий спосіб життя, та слідкуючи за тиском.

«Зараз якраз такий період, погодні умови, сприяють тому, що пацієнти частіше звертатися зі скаргами на коливання тиску. Насправді більшість пацієнтів, які звертаються, не знають, як правильно вимірювати тиск, але ми намагаємося навчити пацієнтів, як це правильно робити й коли це треба робити, завдяки тим бесідам, які ми проводимо на прийомах та плакатам», — каже лікарка-терапевт КНП «Міська поліклініка №1» Чернівецької міської ради Оксана Пік.

Інформаційна кампанія профілактики артеріальної гіпертензії в Чернівцях триває від середини травня до кінця червня. У міській поліклініці №1 до акції долучилося 230 пацієнтів.

«Зараз проводиться акція, де пацієнти можуть заповнити анкету учасника розіграшу тонометра, і хтось із цих пацієнтів, які до нас звернулися та дали відповідь на декілька коротких запитань, мають можливість отримати тонометр у подарунок», — говорить Оксана Пік.

Під час інформаційної кампанії навчалися не лише пацієнти, у тренінгах брали участь і медики первинної ланки. Акцію проводили в рамках пілотного проєкту управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«Ми спостерігаємо, ми оцінюємо, і ми покращуємо надання послуг на первинному рівні. Ми аналізуємо показники й наші лікарі працюють із ними, і відповідно ми дивимося чи покращилося, чи не покращилося надання тієї, чи іншої допомоги. Крім артеріальної гіпертензії, аналізувалися також показники цукрового діабету, щеплення, різні онкологічні маркери», — розповідає начальниця управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Наталія Калмикова.

Підсумки спільного проєкту Чернівецької міської ради та ВООЗ є на сайті Чернівецької міської ради в розділі «Медицина». Збирати та аналізувати показники первинної ланки в Чернівецькій громаді планують і по завершенню проєкту.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Чернівецькій дитячій лікарні з’явилося нове сучасне обладнання.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано