У Чернівецькій громаді з початку навчального року працює 13 інспекторів Служби освітньої безпеки

Пошук
UA EN

У Чернівецькій громаді з початку навчального року працює 13 інспекторів Служби освітньої безпеки

Поділись новиною:

З 1 вересня у 13 чернівецьких навчальних закладах почали працювати інспектори Служби освітньої безпеки. Вони долучаються до роботи педагогічних колективів, беруть участь у педагогічних радах та батьківських зборах, а також забезпечують безпеку всіх учасників освітнього процесу.

Про це журналістам С4 розповіла начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

У закладах освіти міста третій рік поспіль є «тривожні» кнопки, пожежне спостереження, відеонагляд та жовто-блакитні поліцейські наліпки. Наразі у Чернівецькій громаді 52 навчальні заклади під захистом управління поліції охорони. 

Для посилення безпекових умов у закладах загальної середньої освіти з 1 вересня 2024 року розпочали роботу й інспектори Служби освітньої безпеки. Це не охоронці, а фахівці, які є посередниками між школою, батьками, дітьми та вчителями. Проєкт ініційований Кабінетом Міністрів України.

«Якщо ми говоримо про охоронців, то це безпека периметра, пропускний режим, контроль того, з чим можуть зайти діти, з ким вони можуть зайти. Якщо ми говоримо про поліцейських, то вони працюють за іншим напрямом. Йдеться про забезпечення повного освітнього процесу. До прикладу те, що мені дуже до вподоби. Ви знаєте, у нас у закладах освіти бувають випадки цькування між дітьми та працівниками. Тому ось ці працівники можуть попередити та реагувати на випадки цькування», – зазначила Ткачук.

За її словами, у Чернівецькій громаді в кожній школі будуть працювати 39 інспекторів Служби освітньої безпеки. Нині правоохоронцями забезпечені 13 закладів загальної середньої освіти.

За інформацією Чернівецької обласної військової адміністрації, у вересні 22 інспектори служби освітньої безпеки вже розпочали виконання своїх службових обов’язків. Окрім Чернівців, дев’ять інспекторів працюють у школах Буковини. Ще 16 інспекторів проходять навчання. Загалом в Чернівецькій області їх працюватиме 88.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано