У Чернівцях зросла кількість викликів «швидкої» через спеку: хто в групі ризику

Пошук
UA EN

У Чернівцях зросла кількість викликів «швидкої» через спеку: хто в групі ризику

Здоров'я
11.07
16:59

Поділись новиною:

Через аномальну спеку людям стає зле посеред вулиці. «Швидка» на Буковині нині працює у посиленому режимі. У цей час цілодобово чергують 65 бригад Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Про це журналістам С4 розповів генеральний директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги Володимир Єленєв.

За словами Єленєва, кількість чергових бригад влітку не змінили, оскільки багато людей перебувають у відпустках за кордоном. Відпочивають і медики «швидкої», тому наявні бригади не зменшили, а посилили їхню роботу, збільшивши обсяги роботи.

Під час аномальної спеки викликів, коли на вулицях людям стає зле, побільшало. Найбільше у групі ризику перебувають люди похилого віку та із захворюваннями серцево-судинної системи.

«Учора ми отримали 336 викликів – це для літнього періоду забагато. А в середньому десь 320, з них вуличних – 77. Вуличні виклики – це зазвичай ДТП, травми, але зараз побільшало випадків саме з серцево-судинними проблемами, що спричинені сильною спекою», – зауважує гендиректор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги.

У спеку лікарі рекомендують довго не перебувати на сонці, більше ходити парками та за можливості не виходити на вулицю в обідню пору доби. Медики радять не забувати носити з собою воду та надягати головні убори.

Нагадаємо, цього тижня на Україну пошириться тропічне повітря з північних районів Африки. У деяких регіонах повітря прогріється до 40-41°С тепла. На Буковині ж синоптики прогнозують не більше 36°С з позначкою плюс.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано