У Чернівцях затримали двох чоловіків, які за 15 тис. євро планували незаконно переправити ухилянтів за кордон

Пошук
UA EN

У Чернівцях затримали двох чоловіків, які за 15 тис. євро планували незаконно переправити ухилянтів за кордон

Поділись новиною:

Двох організаторів незаконного переправлення ухилянтів за кордон затримали в Чернівцях. Свої «послуги» вони оцінили на суму від 5 500 до 9 500 євро з людини.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Департамент стратегічних розслідувань.

«”Бізнесмени” проводили з охочими уникнути мобілізації інструктаж, надавали геодані про знаходження автівки, на якій їх довезуть до кордону і вони зможуть його перетнути поза пунктом пропуску», — йдеться в повідомлені.

Як встановили правоохоронці, організував незаконну схему перетину кордону 38-річний чернівчанин. Він визначав вартість, місце та час для пішого переходу. Його 39-річний спільник підшукував «клієнтів» та надавав їм необхідну інформацію. Окрім того, за даними слідчих, найближчим часом і сам збирався в такий спосіб виїхати за межі країни.

22 жовтня поліцейські затримали організатора на території місцевого ринку після отримання від чоловіка призовного віку частину від обумовленої суми. Його спільника затримали на одній з АСЗ, в авто якого перебували двоє «пасажирів».

Слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Нині вирішується питання про обрання запобіжних заходів. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України їм може загрожувати до дев’яти років позбавлення.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині 34-річного чоловіка підозрюють у переправлені ухилянтів за кордон.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях на близько 30 локаціях завершують ремонти міжбудинкових проїздів: перелік адрес
У Чернівцях комунальники завершують поточний ремонт міжбудинкових проїздів. Про це пише С4 з посиланням на «МіськШЕП». Фото ілюстративне У підприємстві зазначають, що заплановані роботи на 2...
Увечері в Чернівецькій області стався землетрус
У Чернівецькій області 23 жовтня стався землетрус магнітудою 3,1 бала за шкалою Ріхтера. Коливання землі зафіксували о 18:08 в районі селища Ломачинці Дністровського району. Про це повідомили в Го...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано