У Чернівцях замість колишнього тролейбусного депо можуть збудувати торговельно-розважальний центр

Пошук
UA EN

У Чернівцях замість колишнього тролейбусного депо можуть збудувати торговельно-розважальний центр

31.07
14:29

Поділись новиною:

У Чернівцях виставили на приватизацію територію колишнього тролейбусного депо, що на проспекті Незалежності. Відповідне рішення ухвалили на останній сесії міської ради. Територію планують віддати під будівництво торговельно-розважального комплексу шляхом інвестиційного конкурсу, в якому врахують певні умови для громади.

Про це журналістам С4 розповів начальник управління комунальної власності Чернівецької міської ради Вадим Руссу.

Територія колишнього тролейбусного депо зараз – це захаращені будівлі та руїни. Думка чернівчан щодо будівництва торговельно-розважального центру різниться. Одні вважають, що три ТРЦ на проспекті Незалежності забагато. На думку інших, територію краще віддати під будівництво освітніх чи спортивних просторів. Є й ті, хто будівництво ТРЦ сприймають позитивно.

Об’єкт є комунальною власністю Чернівецької громади. На ділянці, розміром у 3,6 гектара, розміщені 23 будівлі.

«Під час сесії 25 липня депутати проголосували за проведення аукціону цілісного майнового комплексу. На земельній ділянці, яка сформована під цим об’єктом приватизації, має відбутися проєктування і будівництво нового об’єкту – багатофункціональної будівлі торгово-розважального центру», – каже Вадим Руссу.

Майбутній власник цього об’єкту впродовж трьох років має спроєктувати торгово-розважальний центр. Ще протягом наступних трьох років – збудувати його.

«Крім того, ті, хто придбає об’єкт, мають забезпечити безперебійне функціонування трансформаторної підстанції, розташованої біля однієї з будівель, щоб не дозволяти безпідставно відключення приєднаних до споживачів і надавати доступ до трансформаторної підстанції відповідним службам. Тому що ця трансформаторна станція, вона є тягова, і відповідає за тролейбусне сполучення», – додав начальник управління комунальної власності.

Об’єкт вже є на сайті Prozorro. Будь-хто може ознайомитись з умовами. Невдовзі буде оголошено аукціон. 

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано