У Чернівцях встановлюють безкоштовну зарядну станцію для електромобілів та модернізують вуличне освітлення (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівцях встановлюють безкоштовну зарядну станцію для електромобілів та модернізують вуличне освітлення (фоторепортаж)

Поділись новиною:

Комунальне підприємство «Міськсвітло» виграло грант від словацької компанії. Відтак, у рамках пілотного проєкту, який реалізовують на Театральній площі, у місті встановлюють безкоштовну публічну зарядну станцію для електромобілів та модернізують систему вуличного освітлення.

Про це журналістам С4 розповів директор МКП «Міськсвітло» Андрій Шалєєв.

Нині 18 сучасних світлодіодних ліхтарів працівники «Міськсвітла» встановили на Театральній і ще 12 по вулиці Котляревського. Їх Чернівцям безкоштовно надали міжнародні партнери.

«Ми почали монтувати обладнання, яке надала компанія SEAK та «Хідден Енерджі» задля економії і збереження електроенергії. Ми працюємо з компанією «Хідден Енерджі» і відповідно компанія, коли брала участь у цьому гранті для України, запропонувала нам узяти участь, і словацький фонд, який обирав міста, також обрав місто Чернівці», — каже Андрій Шалєєв.

На Театральній площі оновили й шафу керування мережами зовнішнього освітлення. Вона дозволить економити споживання та відстежувати справність кожного окремого світильника. У рамках грантової угоди для чернівчан також встановили безкоштовну станцію для зарядки електромобілів.

«Плануємо вже на наступному тижні запустити. Зараз встановлення, наступного тижня — пусконалагоджувальні роботи й десь із середини-кінця наступного тижня чернівчани зможуть заряджати свої електровелосипеди або електромобілі в цьому місці», — говорить директор МКП «Міськсвітло».

До кінця року «Міськсвітло» планує встановити світлодіодні лампи ще за декількома адресами. Серед них — мікрорайони Роша та Садгора.

Нагадаємо, раніше у Чернівцях невідомі розбили ліхтар та пошкодили освітлення, яке нещодавно оновили на площі Пресвятої Марії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 4 липня, міський голова Чернівців провів щомісячну пресконференцію із журналістами, на якій підбив підсумки роботи міста за червень. Про що говорили — розповідає С4. Зокрема, мер заз...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано