У Чернівцях вперше вилікували ожиріння за допомогою баріатричної операції

Пошук
UA EN

У Чернівцях вперше вилікували ожиріння за допомогою баріатричної операції

Здоров'я
02.03
14:35

Поділись новиною:

У Центральній міській клінічній лікарні вперше здійснили лапароскопічні баріатричні операції, які виконують у лікуванні ожиріння. Нині медзаклад має усе необхідне обладнання і фахівців, аби проводити такі оперативні втручання й надалі.

Про це повідомляє С4 з посиланням на управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Баріатрична хірургія – це напрямок сучасної медицини, що об’єднує ефективні хірургічні способи лікування ожиріння. За допомогою баріатричних операцій вдається не тільки позбутися зайвої ваги, але й покращити стан здоров’я і підвищити якість життя.

Відтак, до Центральної міської клінічної лікарні Чернівців звернулися дві мешканки Києва. Медики виконали обом пацієнткам малоінвазивні лапароскопічні «рукавні» резекції шлунку з приводу ожиріння.

«Кожна операція тривала близько 1,5 години. Уже ввечері жінки самостійно ходили. Завдяки тому, що оперативне лікування проводилося лапароскопічним методом, а післяопераційна реабілітація – з дотриманням принципів ERAS-протоколу (прискорене відновлення після операції), хворі перебували в стаціонарі лише чотири доби», зазначив – лікар-хірург Віталій Грудецький.

Баріатрична хірургія є новою для Чернівців. Раніше пацієнти, які потребували такого лікування, їхали до Києва чи Львова. Нині Центральна міська клінічна лікарня забезпечена усім необхідним обладнанням та має фахівців, які якісно виконують такі види оперативних втручань.

Раніше ми писали про те, що у Чернівці завітав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Під час робочого візиту чиновник відвідав медичні заклади міста.

Читайте також:

У Чернівцях з 1 липня вводять спеціальний режим роботи зовнішнього освітлення
Починаючи з 1 липня, у Чернівцях обмежать ввімкнення зовнішнього освітлення у нічний час. Таке рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Чернівецької міської ради, пише С4. У ...
Війна
25.06
12:07
На вулицях Чернівців з’являться п’ять нових автобусів
У Чернівцях невдовзі почнуть курсувати п’ять нових автобусів українського виробництва. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За його словами, транспорт є низькопідлоговим т...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано