У Чернівцях відзначили 80-ту річницю з дня заснування прикордонного загону

Пошук
UA EN

У Чернівцях відзначили 80-ту річницю з дня заснування прикордонного загону

Поділись новиною:

У Чернівцях 22 серпня відбулися урочистості з нагоди річниці заснування Чернівецького прикордонного загону.

Про це пише С4 з посиланням на сторінку загону у Facebook.

Сьогодні на честь свята прикордонники отримали відзнаки президента України, Головнокомандувача ЗСУ та відомчі нагороди. Також присутні вшанували пам’ять загиблих побратимів хвилиною мовчання та виконали спільну молитву за Україну та її захисників.

Зазначається, що сучасний Чернівецький прикордонний загін охороняє понад 400 кілометрів державного кордону України з Румунією та Молдовою.

«Системний підхід до всіх аспектів служби дозволяє ефективно виконувати поставлені завдання як на «зеленій» ділянці кордону, в тому числі і гірській, так і в пунктах пропуску. Крім цього, підрозділи загону беруть активну участь у відбитті російської збройної агресії в районах ведення активних бойових дій», – йдеться у повідомленні.

У 2018 році Указом Президента України Чернівецькому прикордонному загону було присвоєне почесне найменування імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича, який за 100 років до цього теж боровся з російською окупацією в ролі командувача окремого корпусу кордонної охорони УНР.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що прикордонники в Чернівецькій області за допомогою дрона викрили двох ухилянтів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

До центру рекрутингу української армії у Чернівцях за два тижні роботи звернулося понад 40 людей: які посади обирають
У місцевому ЦНАПі у Чернівцях вже понад два тижні працює центр рекрутингу української армії. За цей час до установи звернулося понад 40 людей. З них 10% – це жінки. Тут охочі поповнити лави Збройних ...
Війна
11.09
11:21
Найкращих працівників освіти Чернівецької громади нагородять премією імені Юрія Федьковича
14 працівників освіти Чернівецької громади отримають премію імені Юрія Федьковича у розмірі понад 9 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Чернівецької м...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано