У Чернівцях відкрили ювілейну виставку відомого чернівецького художника Віталія Шелегіна (фото)

Пошук
UA EN

У Чернівцях відкрили ювілейну виставку відомого чернівецького художника Віталія Шелегіна (фото)

Культура
24.10
18:34

Поділись новиною:

У центрі культури «Вернісаж» у Чернівцях представили ювілейну виставку відомого чернівецького художника Віталія Шелегіна. Творчий звіт відбувся на честь 70-річчя митця та 50-річчя його творчої діяльності. Нині Віталій Шелегін представив лише частину своїх доробків. Це живопис та скульптура.

«Сьогодні, коли прийшов у виставковий зал, сфотографував плакати, а потім собі думаю: 70, 50 — нічого собі! Коли це все проскочило? А потім, коли дивишся на свої роботи в майстерні, думаєш — це ж скільки часу потрібно, щоби це все створити! Я собі кажу, років до 96 ще буду творити, а далі — побачимо…», — зазначив на презентації Віталій Шелегін.

З нагоди ювілею митцю вручили подяки і грамоти від мера Чернівців, обласної ради, Національної спілки художників України тощо.

Довідка: Народився Віталій Шелегін 24 вересня 1954 року в Чернівцях. Закінчив Одеський державний педагогічний інститут ім. К. Ушинського (1976). Педагоги з фаху — В. Єфименко, Д. Беккер. Працює в галузі живопису, скульптури. Член НСХУ (1988). Загалом митець протягом свого творчого шляху створив понад 600 живописних та скульптурних робіт.

Фото: Тарас Піц

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Чернівцях відкрили виставку, присвячену 190-річчю від дня народження Юрія Федьковича.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях на близько 30 локаціях завершують ремонти міжбудинкових проїздів: перелік адрес
У Чернівцях комунальники завершують поточний ремонт міжбудинкових проїздів. Про це пише С4 з посиланням на «МіськШЕП». Фото ілюстративне У підприємстві зазначають, що заплановані роботи на 2...
Увечері в Чернівецькій області стався землетрус
У Чернівецькій області 23 жовтня стався землетрус магнітудою 3,1 бала за шкалою Ріхтера. Коливання землі зафіксували о 18:08 в районі селища Ломачинці Дністровського району. Про це повідомили в Го...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано