У Чернівцях відкрили виставку художника Анатолія Житарюка

Пошук
UA EN

У Чернівцях відкрили виставку художника Анатолія Житарюка

Культура
17.03
16:15

Поділись новиною:

У Чернівецькому музеї відкрили виставку живописця, скульптора і дизайнера Анатолія Житарюка. Вона триватиме до кінця березня.

На виставці була присутня журналістка С4.

«Про святе і грішне» – саме таку філософську назву має виставка Анатолія Житарюка. 

«Він працює в такій оригінальній стилістиці, яка поєднує фігуративне з абстрактним мистецтвом. Бере яскраві образи, які гармонійно поєднує між собою», – розповідає старша наукова співробітниця Чернівецького художнього музею Олена Гужва.

Сам автор каже, наше життя складається з чорного і білого. Саме це і заклав у дещицю своєї творчості, яка представлена на виставці. 

«Ми знаємо, що все життя складається з чорного і білого. З добра і зла. І воно завжди йде поруч. От зараз війна, кров лиється, злоба, смерті. І разом з тим йде величезний підйом нашого населення. Не населення, вибачте, нашого народу, нашого суспільства», – зазначив художник.

Анатолій Житарюк – це той автор, чиї роботи неможливо сплутати з іншими, зауважуть відвідувачі. Виставка «Про святе і грішне» має свій особливий сенс.

«Коли відкривається ось така виставка, яка дійсно про найголовніше (про жінку, про матір, про ту святу істоту, яка дає життя всьому) ти розумієш, що окрім цього всього поганого й негативного, від чого ми намагаємося піти, все-таки в цьому житті щось є і хороше. Саме це, як на мене, символізує виставка і взагалі вся творчість Анатолія Житарюка», – поділився старший науковий співробітник Чернівецького художнього музею Альберт Комарі.

Експозиція налічує 43 картини. Подивитись на них та краще познайомитись із творчістю художника можна до кінця березня.

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
СБУ на Буковині затримала зрадника, який готував ракетні удари рф по Чернівецькій області
Служба безпеки затримала російського інформатора на Буковині. Він готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі регіону та намагався вступити до окупаційних угруповань рф. Про це пише ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано