У Чернівцях відкрили VI Всеукраїнську трієнале «Український фолькмодерн» (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівцях відкрили VI Всеукраїнську трієнале «Український фолькмодерн» (фоторепортаж)

Культура
26.09
20:03

Поділись новиною:

У Центрі культури «Вернісаж» відбулося урочисте відкриття VI Всеукраїнської трієнале «Український фолькмодерн». На виставці представлені кераміка, дерево, вишивка, живопис, фотографія.

«Це відкриття вже шостої за рахунком виставки «Український фолькмодерн», яка стала популярною по всій Україні. Вона представлена п’ятнадцятьма регіонами України, це близько 70 художників, і представлено 99 чудових робіт. А мета виставки — визначити те, що є нашим фольком, нашими традиціями, представленими в сучасних формах», — розповів на відкритті керівник Центру культури «Вернісаж» Ігор Сорокоумов.

Цей проєкт, автором якого є член Чернівецької обласної організації НСХУ, заслужений художник України Іван Салевич, започаткований із метою модерного переосмислення глибоких традицій нашого народу, які закодовані в нашому народному мистецтві та повинні бути гідно представлені для їх осмислення сучасними вибагливими поціновувачами прекрасного й задовольняти їх естетичні смаки, популяризувати та поширювати власні національні ідеї.

Триватиме експозиція до 20 жовтня.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Чернівцях відбудеться виставка «Україна. Становлення державності»

Фоторепортаж: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано