У Чернівцях ветеран війни за грантові кошти відкрив магазин (фото)

Пошук
UA EN

У Чернівцях ветеран війни за грантові кошти відкрив магазин (фото)

Поділись новиною:

Двадцятишестирічний Віталій Бакрев після втрати ноги на фронті повернувся на батьківщину і втілив у життя свою давню мрію — відкрив власну справу. Це магазин квітів та святкового оформлення, який підприємець назвав студією яскравих емоцій «Фенікс». Відтепер таких студій у нього дві.

Після початку повномасштабного вторгнення чоловік пішов добровольцем до Збройних сил України. За вісім місяців служби змінив дві посади. Спершу Віталій був розвідником, а згодом — кулеметником.

У березні 2022 року Віталій записався до добровольчого батальйону «Карпатська Січ». Каже, що бойового досвіду не мав, але до того пройшов навчання. Одразу після навчань воював на Київщині: декілька днів поблизу села Романівка, а згодом — під Ірпенем.

У квітні 2022 року військового з побратимами перекинули на Харківщину, де він упродовж п’яти місяців брав участь у боях з окупантами. А 24 серпня 2022 року, саме в День Незалежності, Віталій втратив ногу. 

«Тоді ми взяли ворожу роту в оточення між двох лісосмуг. Вони викликали танкове підкріплення. Ми дві доби стримували прорив росіян і були під активними обстрілами. Ворог був дуже близько, а ми – на відкритій місцевості Ноги посікло уламками снаряду, коли російський танк поцілив в наш окоп. Одну ногу зберегти не вдалось», — згадує військовий. 

Відтак Віталія комісували, і він, щоб довго не сидіти без діла, започаткував свою справу. Власний бізнес відкрив за 11 днів, хоча ідею виношував давно. Назвав свою студію, яку відкрив спочатку у Магалі, а тепер і в Чернівцях  «Фенікс» — таким був його позивний у війську. Обрав такий позивний зовсім не випадково. 

«Обрав такий позивний, бо розумів, що військова служба мене точно змінить. Фенікс – міфічний вогняний птах, символ переродження. Багато хто зараз каже, що втомився від війни, натомість моя студія покликана вносити в життя яскраві емоції. Своїми діями я хочу показати усім тим, у кого опустилися руки, що бізнес зараз можна і треба розвивати. Так само яскраві емоції можна знайти і на війні. Хочу надихнути наших людей на нові звершення, на перемогу».

У чернівецькій студії яскравих емоцій «Фенікс» можна придбати усе, що потрібно для свята: від квітів до кульок та м’яких іграшок. Натомість в аналогічному закладі в Магалі зараз триває реконструкція і доукомплектація — там будуть також продаватись канцелярські товари, а ще незабаром будуть більярдні столи. Також там продаватимуть хот-доги, бутерброди, каву і таке інше. На спиртне — принципове табу, принаймні на період війни, каже Віталій. У планах — розвиток підприємницької діяльності, однак наразі лікування дещо вибило Віталія Бакрева з графіка.

«Мені одночасно і хочеться розвиватися, є багато інших ідей, однак і хочеться до хлопців повернутися. Я був раніше штурмовиком, командиром, і хотілося б й надалі виконувати ті бойові завдання. Але наразі хочу максимально відновити здоров’я», — додає військовий.

Фото: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію учасника бойових дій Андрія Сідлецького, який у Чернівцях за грантові кошти відкрив спортзал для дітей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано