У Чернівцях створять індустріальний парк: що відомо

Пошук
UA EN

У Чернівцях створять індустріальний парк: що відомо

Поділись новиною:

На черговій сесії міської ради 26 січня, депутати прийняли рішення про створення індустріального парку, а також затвердили його концепцію. Завершити будівництво індустріального парку планується на 2025 рік, а функціонуватиме він впродовж 30 років.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Чернівецьку міську раду.

Індустріальний парк – розвинена під промислові потреби інфраструктура. Його користь – у появі нових робочих місць, залученні інвестицій та технологій, збільшенні надходжень до бюджету.

Метою індустріального парку «Чернівці» є:

  • Впровадження сучасний технологій промислового виробництва;
  • Підвищення інвестиційного іміджу територіальної громади;
  • Розвиток транскордонного співробітництва з країнами-сусідами;
  • Розвиток сучасної ринкової інфраструктури;
  • Створення нових робочих місць;
  • Створення медичного кластеру.

Функціонування ІП передбачає забудову відведеної земельної ділянки з облаштуванням сучасної інженерно-транспортної інфраструктури для розміщення на ній виробничих, адміністративних, офісних та складських приміщень.

Розмістити індустріальний парк планують за адресою 1 провулок Комунальників, що межує з територією аеропорту «Чернівці», тож підсилить логістичний напрямок діяльності.

Основними галузями дальності в індустріальному парку будуть: переробна промисловість, науково-технічна та транспортно-логістична діяльність.

Важливим ресурсом реалізації проєкту є людські ресурси, адже від початку російського вторгнення, кількість зареєстрованих ВПО в області значно збільшилась.

Крім того, створення ІП «Чернівці» сприятиме програмі релокації підприємств. Пропонуючи нові майданчики для переміщеного бізнесу.

На створення парку планують витратити кошти з місцевого бюджету, а також від міжнародної технічної допомоги і державного бюджету.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на базі Сокирянського історичного музею створять музей пам’яті російсько-української війни. У ньому розмістять експонати, присвячені жителям Сокирянщини, які загинули у боротьбі за рідну державу.

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано