У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи

Пошук
UA EN

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи

Поділись новиною:

Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної частини міста та проспекту Незалежності. Водночас на початку вулиці Сторожинецької призупинили ремонт дороги через зношеність магістрального трубопроводу. Нині працівники чернівецького водоканалу на цій ділянці замінюють мережі.

Про це журналістам С4 повідомив заступник головного інженера КП «Чернівціводоканал» Андрій Сайковський.

«Виникали витоки, я думаю, усі пам’ятають цього року, коли ми копали й робили ремонт. Тоді ми заварили 12 дірок тільки через те, що ми були не готові для заміни труби. Влітку для того, щоб не зупиняти водопостачання, і за відсутності матеріалів та браку коштів, і знову ж таки низького тарифу ми не могли розпочати робити. Тому ми зробили ремонт, сподіваючись на те, що труба ще якось буде витримувати», — каже Андрій Сайковський.

Працівники «Чернівціводоканалу» замінили 10 метрів трубопроводу на розі вулиць Героїв Майдану та Щербанюка. Ремонтні роботи ускладнює інтенсивний рух транспорту.

«Провели роботу із заміни водопровідної труби діаметром 400 мм та засувки 400 мм, яке розташоване в колодці. При заміні труби був пошкоджений колодязь. Зараз хлопці бригади встановлюють його й чекаємо, щоб вони закінчили цю роботу й засипати яму», — говорить слюсар аварійно-виконуючих робіт Констянтин Ротар.

За словами заступника головного інженера «Чернівціводоканалу», ділянка водопроводу, яка потребує заміни, значно більша. Але роботи не можуть виконувати через небезпеку пошкодити мережі.

«Ділянка водопроводу, яку потрібно замінити на Героїв Майдану — близько 750 метрів, це від перехрестя і до кінця. При цьому складність полягає в тому, що непросто протягнути трубу в трубу. Система водопостачання — вона гравітаційна й у цих будинках, особливо в старому житловому фонді, підвищувальних насосних станцій немає, і коли звужувати діаметр, тоді потрібно піднімати тиск, що може пошкодити решту мереж, які тут прокладені орієнтовно 100 років тому», — пояснює Сайковський.

Замінюють магістральний водогін і на вулиці Сторожинецькій. Тут під час капітального ремонту виявили трубопровід у зношеному стані.

«Там, де ми робимо реконструкцію до перехрестя Черемшини, мінятимемо його до наступного перехрестя. Спробуємо зробити так, щоб уникнути зайвих розкопок і перекриття вулиць. Хоча зараз починаються роботи і, можливо, тут потрібно зробити відкритим способом, а на вулиці Сторожинецькій буде йти безтраншейним методом, щоб не перекривати повністю рух. Були зварені ці труби, які з’єднають той котлован із наступним перехрестям для забезпечення постійної подачі, хоча б мінімальної кількості води з максимально можливим тиском», — додає заступник головного інженера КП «Чернівціводоканал».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано