У Чернівцях провели тренінг із грантової грамотності для місцевих освітян (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівцях провели тренінг із грантової грамотності для місцевих освітян (фоторепортаж)

Поділись новиною:

Уже третій рік у Чернівцях діє освітній клуб, який об’єднує педагогів громади. Спілкуються на різні теми. Цього разу говорили про гранти, а саме – де їх шукати й які напрямки можуть отримати підтримку донорів.

Про це повідомляють репортери С4.

«Коли ми говоримо про альтернативні джерела фінансування закладів освіти, звичайно, що йдеться і про нетрадиційні методи. Це гранти. Але щоб отримати грант, потрібно пропрацювати дуже багато питань і прикласти дуже багато зусиль», – зазначає очільниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

Про те як писати гранти багато з освітян дізналися вперше. 

«Я би, наприклад, дуже хотіла цікаву таку сенсорну панель, де би були звуки, музика. Де б я мала можливість уже новими, сучасними методами займатись дітьми. Ось це мене дуже цікавить. Чи зможу я прийняти участь в такому гранту і подати свою заявку», – каже музична керівниця дошкільного закладу №54 «Зернятко» Тетяна Вовк.

Лекцію прочитала Мар’яна Кобеля-Звір, яка тривалий час займається грантами та їх вивченням. Спікерка з Чернівців, тому їй приємно знову повертатись додому.

«У нинішніх умовах війни, грантів для України від міжнародних партнерів є дуже багато. Але є велика проблема в тому, що люди, на жаль, не знають, що вони можуть отримати грантове фінансування. Вони не розуміють, до якого фонду можна було б звернутися, щоб отримати грантові кошти», – розповідає експертка.

За її словами, гранти можна отримувати на матеріально-технічну базу, проєкти мобільності, а також спільно разом зі студентами, учнями чи з батьківськими комітетами.

Учасники заходу дізнались більше про грантові можливості від міжнародних та національних фондів, а також, де шукати грантові програми. 

Фото: Тарас Піц.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 4 липня, міський голова Чернівців провів щомісячну пресконференцію із журналістами, на якій підбив підсумки роботи міста за червень. Про що говорили — розповідає С4. Зокрема, мер заз...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано