У Чернівцях проклали першу трубу нового водогону в рамках міжнародного проєкту (фото)

Пошук
UA EN

У Чернівцях проклали першу трубу нового водогону в рамках міжнародного проєкту (фото)

Поділись новиною:

У Чернівцях на центральному водогоні проклали першу трубу в рамках реалізації міжнародного проєкту. Декілька місяців поспіль підрядна організація проводила підготовчі роботи: робила геодезичні дослідження, шукала інженерні рішення для того, аби чернівчан мінімально обмежувати у водопостачанні через ремонтні роботи.

Про це повідомляють журналісти С4 з місця події.

Після місяців підготовки фахівці розпочали практичну реалізацію міжнародного проєкту із заміни водопровідних мереж у місті Чернівці. Нині працюють на п’яти локаціях. З віддалених точок рухаються у напрямку міста.

«Ми дуже вчасно розпочали роботи, тому що одна з гілок водогону вже просто фізично перестала існувати й нести своє інженерне навантаження. Тобто вона була вже недієздатна. Далі вже чекати не було взагалі куди», – зауважив генеральний директор КП «Чернівціводоканал» Андрій Колесник.

Основна частина водопровідної траси пролягає через ґрунтові води в районі однієї з насосних станцій на заболочених територіях. 

«Орієнтовно наш рух прокладання труб буде по 400-500 метрів в місяць. Скоріше 400 метрів, враховуючи геологічні умови. Завтра ми починаємо викошувати збіжжя, яке росте далі на полі», – говорить гендиректор РБК «Спецбудмонтаж» Віктор Самко

Планове закінчення робіт на водогоні у рамках першої стадії реалізації проєкту заплановане на середину лютого 2025 року. Замість старих труб використовуватимуть нові технології – труби з високоміцного чавуна. 

До кінця  2024 року планують замінити 1300 м водогону. Крім нових труб, на локаціях встановлять нові камери та вантузи для прокачування води та інші прилади. Всі матеріали – європейського виробника.

«Це нові підходи, нові технології, які розповсюджені в європейських країнах й у всьому світі. Мене тішить те, що це нарешті відбувається на території нашого міста, нашої області. Ви самі бачите, який стан старих труб. Тобто їм залишилося ще небагато, тому робимо все вчасно», – сказав Чернівецький міський голова Роман Клічук.

Реалізація міжнародного проєкту проходить в декілька етапів. Під час прокладання мереж відключення не заплановані. Обмежуватимуть водопостачання під час перепідключення гілок водогону. 

Додамо, що роботи виконує підрядна організація з Туреччини. Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується під наглядом міжнародних консультантів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано