У Чернівцях перевіряють готовність дитячих садочків до початку навчального року: які порушення виявили

Пошук
UA EN

У Чернівцях перевіряють готовність дитячих садочків до початку навчального року: які порушення виявили

Поділись новиною:

У Чернівцях комісія управління освіти Чернівецької міської ради розпочала щорічну перевірку закладів дошкільної освіти щодо підготовки до нового навчального року та опалювального сезону. Разом з ними садочки перевіряють працівники з пожежної безпеки та цивільного захисту, технік-будівельник, технік-енергетик, представники ювенальної поліції, Держпродспоживслужби, ДСНС та міської дитячої поліклініки.

Знімальна група С4 разом із комісією відвідала три заклади дошкільної освіти.

Розпочали перевірку із садочка №47 «Колосок». Насамперед комісія перевіряє стан укриття, яке розраховане на 168 осіб, його зараз ремонтують. Більшість підвальних кімнат – готові, залишилось облаштувати ще одну кімнату та встановити двері. 

«Потрібно ще завершити ремонт в укритті однієї кімнати, де буде вбиральня для діток і умивальна кімната. Ми сподіваємося, що за угодою, до кінця серпня ми цю роботу завершимо, і, звичайно, що 1 вересня вже все буде у нас належним чином функціонувати в укритті», – зазначила директорка Чернівецького ДНЗ №47 «Колосок» Зінаїда Недоступова.

Комісія також перевірила наявність вогнегасників, відеоспостереження та умови харчоблока. Суттєвих порушень по заходах безпеки фахівці не знайшли, єдина рекомендація – встановити внутрішні камери відеоспостереження. Харчоблок також виявився у належному стані.

У вересні Чернівецький ДНЗ №42 «Перлинка» планує прийняти 120 дітей. Нині у закладі готуються до навчального року. Тут зробили косметичний ремонт та облаштували сенсорну кімнату для дітей, з якими працює психолог.

На території дитячого садка є два укриття.  

«Ми використовуємо два укриття за призначенням. Звичайно, що дітей ділимо. Якщо є потреба в обмеженні дітей в карантинних умовах, ми ділимо одних дітей в одне укриття, і, відповідно, решту перенаправляємо в інше», – каже директорка Чернівецького ДНЗ №42 «Перлинка» Аліна Колибняк. 

Найбільше питань у комісії виникло до умов у садочку №46 «Сонечко». Власного укриття заклад не має, укладений договір з ОСББ в житловому будинку поряд. Нині садочок працює, його відвідує 154 дитини. 

«Наразі у нас відсутнє власне укриття, тому уклали цивільну угоду з ОСББ, і облаштували їхні підвальні приміщення як сховище для наших діток. В інших садочках пристосовують, або починають переробляти заклади, будуючи сховища під корпусом, і ми сподіваємось, що найближчим часом цей досвід застосуємо і в нас», – говорить директорка Чернівецького ДНЗ №46 «Сонечко» Галина Балахтар. 

Станом на 25 липня комісія управління освіти перевірила 38 садочків із 56 у Чернівецькій громаді. 

«По закладах ситуація певною мірою різна. Є заклади, в яких немає взагалі жодних зауважень. Всі члени комісії залишились задоволеними. Надали відповідні рекомендації щодо покращення діяльності, але недоліків немає. Якоїсь критичної ситуації, щоб якийсь заклад не допустили до роботи, наразі немає. Я б звернув увагу на приписи ДСНС. Є дуже велика кількість приписів. Це тому, що їхнє законодавство передбачає ряд вимог, які обов’язково мають бути у кожному закладі. Але складність виконання цих вимог полягає в тому, що більшість із них потребують серйозного капіталовкладення», – зазначає заступник начальника з фінансово-економічних питань управління освіти Денис Круглецький.

З 30 липня комісія почне перевірку закладів загальної середньої освіти Чернівецької громади.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Міністерство охорони здоровʼя України затвердило єдину форму медичної довідки для дошкільнят та учнів як для зарахування, так і для щорічних оглядів. 

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано