У Чернівцях оцифрували понад чотири тисячі зелених об’єктів: що це означає

Пошук
UA EN

У Чернівцях оцифрували понад чотири тисячі зелених об’єктів: що це означає

Поділись новиною:

Понад чотири тисячі зелених об’єктів оцифрували в Чернівцях. Зробили це в рамках інвентаризації зелених насаджень у модулі ГІС «Благоустрій».

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької міської ради.

«За підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС у грудні минулого року Чернівецька міська рада презентувала новий модуль геоінформаційної системи — «Благоустрій». Серед її компонентів — обʼєкти благоустрою, елементи санітарного облаштування, зони відповідальності, роботи та зелене господарство», — зазначають у відомстві.

У міськраді додають, що фахівці КП «Чернівецький трест зеленого господарства та ПЗР», яке є розпорядником підсистеми «Зелене господарство», розпочали вносити дані про зелені насадження до ГІС. Наразі до системи внесено дані про 4 555 об’єктів, серед них 4 491 дерево різного віку.

Відтак, на інтерактивній мапі зеленого господарства можна відслідкувати адресу, назву виду, типу, опис та якісний стан обʼєкта благоустрою. Також, у разі здійснення якихось дій щодо об’єктів зеленого господарства, у реєстрі можна переглянути дозвільний документ — ордер.

Вказується, що реєстр та облік зелених рослин міста розпочався влітку 2021 року. До процесу інвентаризації дерев долучилася громадськість, особливо активну участь брали студенти біологічного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Розробка модуля геопорталу розпочалася у 2022 році за підтримки EUACI.

Читайте також: У Чернівецькій області цієї осені висадять понад 800 тисяч нових дерев.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано