У Чернівцях облаштовують систему дистанційного керування світлофорами

Пошук
UA EN

У Чернівцях облаштовують систему дистанційного керування світлофорами

Поділись новиною:

У Чернівцях планують керувати світлофорами дистанційно. Нині комунальне підприємство «МіськШЕП» вже облаштувало диспетчерську та працює над підключенням об’єктів до системи.

Про це розповів директор «МіськШЕПу» Григорій Оробець, пише С4 з посиланням на сторінку підприємства у Facebook.

Фото: Чернівецька міська рада

За словами Оробця, наразі вже облаштоване сучасне приміщення центрального пункту керування дорожнім рухом, де змонтували та під’єднали спеціальне технічне обладнання.

Нова диспетчерська, запевняє директор підприємства, здатна за належного планування значно покращити «непросту» ситуацію на дорогах міста.

«Окрема диспетчерська автоматизована із системою керування дорожнім рухом і дозволить здійснювати координоване та адаптивне керування як окремими світлофорними об’єктами, так і групами об’єктів за умови наявності відповідних проєктних рішень», – сказав Оробець.

За нової системи у підприємства буде можливість контролювати стан обладнання світлофорних об’єктів, режим їх роботи, наявність несправностей і аварійних ситуацій з відображенням циклограм роботи об’єкта в реальному часі.

Наразі, додає посадовець, триває робота з підключення дорожніх світлофорів до центрального пункту керування дорожнім рухом та створення їх єдиної мережі.

Нагадаємо, у Чернівцях планують відремонтувати перехрестя вулиці Руської з Фастівською та Винниченка, додавши додаткові смуги руху задля уникнення заторів. Як розповідав раніше під час пресконференції міський голова Роман Клічук, у проєкті реконструкції також будуть передбачені «розумні» світлофори, які, залежно від руху автомобілів, будуть збільшувати час для проїзду у різних напрямках.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано