У Чернівцях на Театральній площі вже вчотирнадцяте відбулося свято української пісні (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівцях на Театральній площі вже вчотирнадцяте відбулося свято української пісні (фоторепортаж)

Культура
13.09
18:06

Поділись новиною:

У Чернівцях на Театральній площі з нагоди 54-ї річниці від дня першого виконання пісень Володимира Івасюка «Червона рута» й «Водограй» відбулося свято української пісні.

Ідея проведення Свята української пісні належить директору Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка, заслуженому діячеві мистецтв України, письменнику Мирославові Лазаруку (керував установою з 2005 по 2023 роки).

Саме 13 вересня 1970 року передача «Камертон доброго настрою» транслювалася у прямому ефірі з Чернівців на всю Україну. Тоді ці пісні, які вже нині стали хітами на віки, виконували молоді виконавці, автор творів – студент медінституту Володимир Івасюк та солістка Олена Кузнецова. Тоді програму транслювали на всю Україну, а Володимир Івасюк перетворився на суперзірку.

Цьогоріч на Театральній площі присутні почули чимало пісень та інструментальних творів Володимира Івасюка у виконанні чернівецьких виконавців. Також до уваги глядачів була представлена ретровиставка фотографій цієї знаменної події.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які події можна відвідати у Чернівцях цими вихідними.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано