У Чернівцях на базі трьох управлінських компаній запрацювали мобілізаційні пункти оповіщення: для чого вони потрібні

Пошук
UA EN

У Чернівцях на базі трьох управлінських компаній запрацювали мобілізаційні пункти оповіщення: для чого вони потрібні

05.07
20:12

Поділись новиною:

З 1 липня у Чернівцях на базі трьох управлінських компаній відкрили мобілізаційні пункти оповіщення. Тут військовозобов’язаних консультують щодо мобілізації, оновлення облікових даних та розповідають про військові частини, де охочі можуть проходити службу.

Як працюють мобілізаційні пункти та за якими адресами вони розташовані у Чернівцях — з’ясовували журналісти С4.

У приміщенні мобілізаційної дільниці оповіщення №1 на Щербанюка, 43 усі охочі можуть звернутися за роз’ясненнями про мобілізацію. 

«Мета дільниці під час воєнного стану — займатися оповіщенням військовозобов’язаних, а так само інформувати людей, яких можуть зацікавити мобілізаційні процеси в Україні», – каже директор дільниці мобілізаційного оповіщення №1 Роман Никифорук.

Звернень до цієї дільниці ще не було, натомість двох людей вже встигли проконсультувати фахівці у дільниці мобілізаційного оповіщення №2, що на Руській, 251. За інформацією, зокрема, звернулися хлопці, які готуються до вступу на кафедри, які потребують військової підготовки. 

«Раніше ми розносили повістки, і зараз у цьому процесі. Працівники розподілені за своїми повноваженнями, і ми, практично, власними силами виконуємо роботу, делеговану раніше військкоматам і міській раді», — говорить директор дільниці мобілізаційного оповіщення №2 Олександр Меленчук.

До дільниці №3, що на Ентузіастів, 7, звернулась людина, аби дізнатись про військово-лікарську комісію: поновлення даних та її проходження. 

«Чоловік уточнив, що він обмежено придатний. Ми розповіли, що згідно з новим закону, такого статусу немає, і йому потрібно звернутись в ТЦК для проходження повторної військово-лікарняної комісії для уточнення статусу чи він придатний, чи не буде придатний», — розповідає директор дільниці мобілізаційного оповіщення №3 Дмитро Баланюк.

За словами заступника чернівецького міського голови Ігоря Крохмаля, мобілізаційні дільниці створені, щоб інформувати військовозобов’язаних про мобілізацію. 

«На дільницях закріплені відповідальні люди, які безпосередньо мають контакти з консультантами з рекрутингу. Ми можемо зв’язувати людей, які мають бажання служити у ЗСУ, обирати собі військову професію. Для того, щоб людям було зручніше — це організовано у різних частинах міста», — пояснив Ігор Крохмаль.

Читайте також: Чи можуть військовозобов’язані отримати ВІН-код у Центрах надання адміністративних послуг.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано