У Чернівцях монтують дві когенераційні установки, які дозволять забезпечити електрикою великі інфраструктурні об’єкти

Пошук
UA EN

У Чернівцях монтують дві когенераційні установки, які дозволять забезпечити електрикою великі інфраструктурні об'єкти

Поділись новиною:

У Чернівцях незабаром завершать монтаж та підключення двох когенераційних установок, які дадуть змогу виробляти не тільки тепло, а й електроенергію під час відключень.

Про це пише С4 з посиланням на заступника міського голови Чернівців Василя Зазуляка.

За словами Зазуляка, кожна така установка має потужність в 1.5 мВт, а відтак власною електроенергією місто зможе повністю забезпечити одразу два великі інфраструктурні об’єкти.

«Ще однією перевагою є можливість вивільнення потужностей на потреби міста», – зазначив заступник мера.

Посадовець зауважив, що потужностей від когенераційних установок не вистачить, щоб місто повністю стало енергонезалежним. Утім, запевнив Зазуляк, обладнання точно зможе «підкласти плече» енергосистемі, оскільки цих три мегавати споживає одночасно не менше 1000 квартир.

Нагадаємо, під час щомісячної пресконференції міський голова Роман Клічук сказав, що місто веде перемовини з приватними інвесторами, які запропонували змонтувати ще когенераційні установки. Зі слів мера, їх встановляють орієнтовно до жовтня-листопада.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У «Чернівціводоканалі» оприлюднили графік відключення водопостачання: коли не буде води
У Чернівцях 9, 10 та 11 липня заплановані відключення водопостачання. Містян закликають запастися водою. Про це пише С4 із посиланням на «Чернівціводоканал». Попередньо, обмеження триватиму...
В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини
Причин виходу дітей на навчання 19 серпня наразі у Чернівецькій області немає. Дату початку навчального року може визначити лише Кабінет Міністрів України. Про це повідомила директорка департамент...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано