У Чернівцях цьогоріч завдяки оновленню систем постачання вдалося зменшити витрати води

Пошук
UA EN

У Чернівцях цьогоріч завдяки оновленню систем постачання вдалося зменшити витрати води

Політика
01.08
10:45

Поділись новиною:

У Чернівцях у першому півріччі 2024 року, як порівняти з тим же періодом 2023-го, зменшились витрати води на 848,5 тисяч м³.

Про це повідомив заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, пише С4.

За його словами, така кількість зекономленої води є великою, адже стільки сумарно споживає приблизно 12 тисяч квартир протягом шести місяців. Зазуляк підкреслив, що йдеться про фактичне споживання майже всіма багатоповерхівками міста.

Заступник міського голови пише, що вдалося зменшити витрати води завдяки капітальним видаткам комунальному підприємству «Чернівціводоканал», які протягом двох років виділяли депутати міської ради. Гроші, зокрема, інвестувалися в заміну та оновлення систем водопостачання і водовідведення:

  • заміну і капремонт насосно-силового обладнання на насосних станціях;
  • встановлення перетворювачів частоти напруги;
  • капремонт водогонів та водопровідних мереж міста;
  • встановлення системи вантузів для стравлення повітря та запірних арматур для зменшення втрат.

«Кожен з цих пунктів окремо не дав би такого результату, але це була комплексна і системна робота в багатьох локаціях. Зі своїми складнощами та витратами ресурсів. Вдячний депутатам, працівникам Водоканалу, виконавчій владі та всім дотичним за титанічну працю», – написав Зазуляк.

Заступник мера додав, що нині не йдеться про тотальне розв’язання всіх проблем Водоканалу, які накопичились за кілька десятиліть, однак за пів року на підприємстві вдалося оптимізувати витрати на 16 мільйонів гривень: «Розуміємо, що ми рухаємось в правильному напрямку. І основне тут – не зупинятися».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що КП «Чернівціводоканал» розглядає можливість побудувати біогазову станцію, яка б перетворювала осад та інші біологічні відходи, які утворюються під час очищення стічних вод, на біогаз.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Як у Чернівцях завершувалися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фото)
У Чернівцях завершилися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz. Зокрема, в останній день читань можна було почути публічне інтервʼю Романа Кравця із Юрієм Андруховичем, побувати на презен...
На Буковині правоохоронці розслідують ймовірне самогубство 16-річної школярки
Поліція у Чернівецькій області розслідують ймовірне самогубство 16-річної дівчини із села Клішківці. Її тіло знайшли на території домогосподарства 6 вересня. Про це журналістам С4 повідомили у від...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано