У Чернівцях цьогоріч вперше облаштували міські кладовища

Пошук
UA EN

У Чернівцях цьогоріч вперше облаштували міські кладовища

Поділись новиною:

Цьогоріч у Чернівцях облаштовували міські кладовища. У Департаменті транспорту та окремих питань комунального господарства кажуть, що раніше такі роботи не проводили.

Про це журналістам розповіла директорка департаменту Людмила Свирида, передає С4.

Фото: Go Chernivtsi

За словами Свириди, фахівці облаштували додатковий сектор для проведення поховань на Центральному кладовищі, а також провели капітальний ремонт частини центральної алеї Християнського кладовища та частини алеї на Єврейському кладовищі.

Наразі триває капітальний ремонт Алеї почесних поховань. Окрім цього, департамент розпочав капітальний ремонт території кладовища у Садгорі на вулиці Яна Лепки.

На Центральному міському кладовищі буде легше пересуватися на авто. Також там встановили відеокамери та розпочали будівництво родинних склепів. У департаменті додають – вперше за два роки комунальна ритуальна служба стала прибутковою.

«Вони змогли за 2023 рік отримати прибуток – 1,6 мільйона гривень. Разом з тим, ми змогли придбати для них екскаватор-навантажувач, змогли встановити інформаційний стенд на 604 сучасних показники», – додає Свирида.

Нагадаємо, у жовтні на міському кладовищі Чернівців розпочали благоустрій центральної алеї. У планах — замінити старе покриття та встановити пандуси замість сходів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано