У Чернівці завітав ще один міністр: Віктор Ляшко відвідав медичні заклади міста (ФОТО)

Пошук
UA EN

У Чернівці завітав ще один міністр: Віктор Ляшко відвідав медичні заклади міста (ФОТО)

Здоров'я
01.03
19:00

Поділись новиною:

Зміни у медичній сфері тривають і Буковина має 2 місяці на те аби підготувати необхідне бачення розвитку обласних лікарень згідно з постановою Кабінету міністрів. Мова йде про госпітальне планування, яке передбачає первинну медицину, екстрену допомогу, кластерні та надкластерні лікарні. Всі ці питання з керівниками області обговорив міністр охорони здоров’я під час свого робочого візиту до Чернівців.

Про це інформує С4.

«Коли ми говоримо про те, що ми маємо робити, то ми повинні розраховувати — всі заклади охорони здоров’я і реабілітаційні, в тому числі на ту спроможність і на тих, фахівців, які є в регіоні», – розповідає міністр.

Питання реабілітації наразі вкрай важливі — додає міністр. Утім, за його словами —  медичний заклад, який планує надавати такі послуги зобов’язаний мати певну базу. 

 «Реабілітація повинна бути там, де є інсультний центр, в першу чергу, і травматологія. Реабілітація повинна розпочинатися з реанімаційного відділення — це так звана гостра реабілітація, потім йде підгостра у відділенні, потім, якщо пацієнт потребує — потім, якщо пацієнт потребує — на довгострокову реабілітацію», – зазначив Віктор Ляшко.

 У Чернівцях Віктор Ляшко відвідав дитячу лікарню, обласну клінічну та онкологічний центр. Каже — останній приємно вразив рівнем надання послуг. Зокрема, міністр наголосив, що КТ, закуплене за бюджетні кошти — вже змонтовано й буде незабаром запущено у роботу. Крім того, цього року держава обіцяє закупити лінійні прискорювачі для бункера. 

Буковинцям радять не нехтувати гарячими лініями у випадку надання неякісної медичної послуги, адже чим більше звернень — міністерство швидше буде реагувати на звернення.

Фото: Михайло Крилюк

Читайте також:

Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано