У центрі Чернівців за кошти меценатів ремонтують сквер на розі Університетської та Бандери

Пошук
UA EN

У центрі Чернівців за кошти меценатів ремонтують сквер на розі Університетської та Бандери

Поділись новиною:

У центрі Чернівців ремонтують сквер на розі Університетської та Степана Бандери, де встановлений пам’ятник румунському поетові Міхаю Емінеску. Тут з’являться нові лавиці, облаштують сучасне освітлення та зелену зону.

Про це журналістам С4 розповів директор департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Ігор Ніколенко.

Фото: Тарас Піц

Роботи у сквері здійснюють за кошти меценатів. Наразі тут зняли старе покриття, щоб встановити тротуарну плитку. Планують замінити мережу водовідведення, у тому числі й дощову каналізацію. Також тут облаштовують освітлення, зелені зони, а ще з’являться лавиці.

Крім того, на території скверу обрізали сухостій, на який є ордер від департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради.

«Якщо під час капітального ремонту дерево перебуває на певних мережах водопостачання, водовідведення або кабельних ліній, які перебувають на балансі обленерго, і при виконанні заміни немає можливості обійти, згідно з законодавством є можливість видалення дерева по ордеру», – пояснює директор департаменту.

Ігор Ніколенко додає, що роботи у сквері планують завершити до кінця 2024 року. 

Читайте також: термін завершення ремонту вулиці Заньковецької, частина якої після виконаних робіт стане пішохідною, продовжили до грудня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано